Nieuwe aanslagen in Colombia

BOGOTA, 16 FEBR. De politie van Bogotá beschuldigt de drugbaron Pablo Escobar van de dubbele bomaanslag op een winkelcentrum in de stad, waarbij gisteren vier mensen om het leven zijn gekomen en meer dan 120 gewondgeraakt.

Twee autobommen, volgens de politie elk geladen met vijftig kilo dynamiet, explodeerden vlak na elkaar. De explosies veroorzaakten een regen van glassplinters en een groot aantal auto's vloog in brand. Winkels en kantoorgebouwen raakten zwaar beschadigd. Het was de derde bomaanslag in Bogotá van dit jaar. President César Gaviria noemde Escobar noch het Medelln-drugkartel bij naam, maar hield in een reactie wel de drugmafia verantwoordelijk voor de aanslag. De regeringsverklaring noemde de aanslag een “laffe aanval op mensen die zich niet kunnen verdedigen”. Veiligheidstroepen hebben naar eigen zeggen een uur later een derde autobom onschadelijk weten te maken. Deze was geplaatst voor het hoofdkwartier van de veiligheidspolitie. (Reuter, AP)