Selinger naar vader in Japan

Volleyballer Avital Selinger, zilveren-medaillewinnaar in Barcelona, is vandaag naar Japan vertrokken waar hij bij zijn vader Arie voor drie maanden stage gaat lopen als coach. De 33-jarige spelverdeler beschouwt deze stap echter zeker niet als einde van zijn actieve loopbaan. “Ik kom in maart een week terug naar Nederland. In die periode speelt Alcom Capelle twee wedstrijden. Ik heb gezegd dat ik bereid ben om te spelen als ze me nodig hebben.”

Selinger houdt het zelfs nog open dat hij in het nationale team terugkeert. Net als collega Ron Boudrie is hij echter niet geselecteerd voor de nationale selectie van achttien spelers die voor de World League zijn opgegeven. Selinger stuurde een brief naar de volleybalbond waarin hij zijn reis naar Japan aankondigde en meteen duidelijk maakte dat hij zich nog steeds beschikbaar stelt voor Oranje. Volgens de bond zijn Selinger en Boudrie niet geselecteerd omdat ze het niet eens zijn met het bondsbeleid. Volgens interim-bondscoach Wuqiang Pang zijn beide spelers gewoon te oud. “Over vier jaar (Olympische Spelen in Atlanta, red) zijn ze 37 en 36 jaar.”

Wat denk jij, Avital Selinger, dat de werkelijke reden voor jouw ontbreken in de selektie is?

Ik weet het niet meer. Het is wel raar dat Gerard Verhalle (teammanager, red) voor het Dynamo-toernooi zei dat wij er niet bij waren omdat ze alleen met jonge spelers wilden spelen. In januari zouden we wel weer worden geselecteerd. En nu stond er in de brief die ik verleden week heb gekregen dat we niet zijn gekozen omdat we het niet eens zijn met het gevoerde beleid. Maar dat wisten ze een paar maanden geleden toch ook al?

Wat bezielt je om je na de manier waarop je bent behandeld nog beschikbaar voor Oranje te stellen?

Ik moet zelf initiatief nemen. Ik wil niet machteloos toekijken. Ik doe het ook voor de mensen die me wel respecteren en me wel denken nodig te hebben, teamgenoten, supporters. Ik zie het nog steeds als de minderheid die nu bepaalt dat ik niet mag meedoen.

Zie je jezelf echt nog een keer terugkeren in het nationale team?

Over het antwoord denk ik niet na. Maar ik geef toe dat ik moet twijfelen aan een rentree bij het EK van dit jaar als de samenstelling van de technische staf niet zal veranderen.

    • Hans Klippus