Geweld tegen asielzoekers

BONN, 15 FEBR. De golf aanslagen op woonoorden van asielzoekers en woningen en winkels van buitenlanders in Duitsland houdt aan ondanks de vaak zeer grote demonstraties in vele steden tegen vreemdelingenhaat en racisme van de laatste maanden.

Zondagmorgen vroeg werd met een molotov-cocktail brand gesticht in een Turkse levensmiddelenzaak in Ludwigshafen, in woningen daarboven liepen tien mensen lichte rookvergiftigingen op. Vanmorgen vroeg gebeurde hetzelfde met enkele van de 79 bewoners van een woonoord voor asielzoekers in het centrum van Essen, waar brand was gesticht. In het Oostduitse Mücheln moesten zaterdagavond 50 asielzoekers hun woonoord tijdelijk verlaten na een bommelding, de politie vond daarna geen explosieven. In de Oostduitse steden Suhl en Eberswalde vielen zaterdagavond gewonden bij vechtpartijen tussen radicale groepen linkse en rechtse jongeren.