Feyenoord komt niet tot monsteroverwinning

ROTTERDAM, 15 FEB. Feyenoord is voorlopig weer de naaste concurrent van PSV, de koploper in de eredivisie. De Rotterdamse club heeft één punt minder en één wedstrijd meer gespeeld. Feyenoord had gisteren geen moeite met het zwakke Dordrecht'90. Het werd 5-1 aan de Krommedijk, maar het had eigenlijk een overwinning met dubbele cijfers moeten worden.

Feyenoord faalde in de afwerking. De drie centrumspitsen zijn niet in vorm. Van Loen en Kiprich kwamen tegen Dordrecht in actie, de verguisde Obiku niet. Trainer Van Hanegem had na afloop kritiek op invaller Kiprich, maar de nieuwste aankoop, Van Loen, spaarde hij. De rood-witte supporters die qua hoeveelheid dik in het voordeel waren ten opzichte van de aanhangers van thuisclub riepen echter vanaf het begin van de wedstrijd om Kiprich. De Hongaar maakte in de 62ste minuut zijn opwachting.

Slechts één doelpunt van Feyenoord, het derde, kwam van de voet van een speler uit de voorste lijn, Taument. De andere treffers waren van verdedigers en middenvelders, Witschge, De Wolf, Scholten en Fräser. Daarom keek Van Hanegem ondanks de grote zege niet blij na afloop. Zijn collega van Dordrecht, Han Berger heeft nog grotere zorgen. Zijn ploeg bakte er gisteren niets van. Ex-Feyenoorder Peter Barendse werd een nog grotere afgang bespaard toen hij slechts een gele en geen rode kaart kreeg voor een trap tegen het scheenbeen van De Wolf.

Dordrecht, laatste met acht punten uit 21 wedstrijden, lijkt verloren. Voorzitter en geldschieter Den Braven heeft onlangs aangekondigd dat hij ook in het geval van degradatie de club zal blijven steunen. Den Braven overweegt nu met Dordrecht te verhuizen naar Gorinchem. Hij heeft een gesprek gehad met de voorzitter van een club uit die gemeente, SVW.

Van de subtoppers uit de eredivisie deed gisteren alleen MVV, de nummer drie op de ranglijst, goede zaken. De Limburgse ploeg won met 2-1 bij Go Ahaed Eagles. Erik Meijer scoorde twee keer. FC Twente en Vitesse kwamen in een matige wedstrijd niet verder dan 0-0. FC Utrecht, tijdens de hervatting van de competitie in januari nog tweede, zakte door een thuisnederlaag (1-0) tegen Willem II naar de zesde plaats.

Lager in de eredivisie zat ex-international Huub Stevens bij de wedstrijd tussen Roda en RKC op de tribune. Hij is de voornaamste kandidaat om zo snel mogelijk als technisch directeur van de sukkelende Limburgse club te worden aangesteld. Stevens, momenteel nog hoofd jeugdopleiding van PSV, neemt deze week een beslissing. Trainer Adri Koster is niet blij met een man boven zich. Hij zal dat waarschijnlijk ook niet accepteren. Roda haalde gisteren met moeite een punt tegen RKC en staat vierde van onderen.