Excuses The Sun aan Britse vorstin

LONDEN, 15 FEBR. Het Britse populaire dagblad The Sun verontschuldigt zich in haar editie van vandaag uitgebreid voor de vroegtijdige publikatie van de kersttoespraak van koningin Elizabeth.

The Sun kondigde tevens aan dat ze 200.000 pond zal overmaken naar de hulporganisatie Save The Children, waarvan Elizabeths dochter Anne beschermvrouwe is. Buckingham Palace had eerder laten weten The Sun voor de rechter te dagen omdat de krant in december het gebruikelijke embargo op de publikatie niet had gerespecteerd. Aanvankelijk had The Sun betoogd de zaak ook voor de rechter te willen laten komen. Op gezag van de eigenaar van The Sun, Rupert Murdoch, kwam de krant vandaag op haar voorpagina alsnog met een verontschuldiging. Of de koningin hiermee genoegen neemt, was vanmorgen nog niet duidelijk. (Reuter)