Argentinië nodigt Wiesenthal uit

BUENOS AIRES, 15 FEBR. De Argentijnse regering zal Simon Wiesenthal officieel uitnodigen om de dossiers te onderzoeken van de nazi-oorlogsmisdadigers die na de Tweede Wereldoorlog in Argentinië asiel hebben gezocht.

Dit heeft het Argentijnse ministerie van buitenlandse zaken zaterdag bekend gemaakt. Op 3 februari 1992 heeft de Argentijnse president Menem regeringsinstellingen opgedragen alle documenten over belangrijke nazi's die tijdens het bewind van president Juan Peron asiel werd verleend, over te dragen aan de nationale archieven. Wiesenthal zei eerder dit jaar dat de Argentijnse regering slechts wat “onschuldige documenten”, te weten een aantal vertalingen van verhalen uit internationale tijdschriften, heeft openbaar gemaakt en nog steeds informatie verborgen houdt die Perons verantwoordelijkheid voor de bescherming van oorlogsmisdadigers aantoont. (AP)