Zes maanden op vliegveld Brussel

BRUSSEL, 13 FEBR. Een Marokkaan die politiek asiel in België heeft gevraagd, heeft het grootste deel van de afgelopen zes maanden in de transitzone van de internationale luchthaven van Brussel doorgebracht.

Volgens een functionaris van het ministerie van binnenlandse zaken in Brussel arriveerde de man - zonder papieren - in september in België via de haven van Gent. België wees zijn asielverzoek af en stuurde hem terug naar Marokko. Dat land stuurde hem echter terug naar België, nadat hij had verteld de Israelische nationaliteit te hebben. Terug in Belgie zei hij weer Marokkaan te zijn, en ging hij in beroep tegen het besluit hem uit te wijzen. Hangende de uitspraak van de Staatsraad en een onderzoek door de Marokkaanse autoriteiten is hij naar een wat comfortabelere plaats in de transitzone overgebracht. (Reuter)