Selinger en Boudrie te oud, zegt bondscoach

WOERDEN, 13 FEBR. De interland-loopbaan van Avital Selinger en Ron Boudrie is voorbij. Het duo dat deel uitmaakte van de "zilveren' ploeg in Barcelona, is niet opgenomen in de selectie voor de World Cup en zal ook niet terugkeren.

Wuqiang Pang zegt zich met een mix van talenten uit de eredivisie en toppers in het buitenland op de lange weg naar Atlanta te begeven. “Selinger en Boudrie zijn te oud. In Atlanta zijn ze 37 en 36 jaar. Het is niet realistisch te denken dat ze er dan nog bij zouden zijn. Hun afhaken heeft niets te maken met kwaliteiten. Natuurlijk zijn ze goede spelers.”

Selinger kan de opgegeven reden niet bevatten. “Of je bent niet goed genoeg, of je wilt niet. Beide redenen gelden niet voor ons. Ik ken wel honderd topsporters die ouder zijn dan ik en nog altijd functioneren. Leeftijd heeft niets te maken met prestaties. Ik heb het gevoel dat de argumenten hem in de mond geschoven zijn, dat hij onder druk is gezet. Hij was bang zijn hart te volgen, bang dat het ten koste van zijn eigen positie zou gaan als hij voor ons zou kiezen. Nu gaat het ten koste van mensen die altijd achter hem hebben gestaan. Waarom zegt hij me niet recht in mijn gezicht wat hij vindt?”

Een van zijn grieven is dat tussen de twee spelers en de bond nauwelijks contact is geweest sinds de Spelen. Hij wordt bevestigd in zijn vermoeden dat de bond van hem en Boudrie afwilde. Die gedachte speelt al sinds eind vorig jaar, toen de uitnodiging voor het Dynamo-toernooi in Apeldoorn uitbleef.

Selinger en Boudrie waren het afgelopen halfjaar kritisch op het bondsbeleid voor de toekomst. Het zogenaamde Bankras-model was afgeschaft, terwijl zij juist wilden doorgaan met het opleiden van talenten in continu-dienst. “Maar dat meningsverschil heeft niets te maken met onze beschikbaarheid voor de nationale ploeg”, zegt Selinger. “Ik heb het gevoel dat ze bij de bond krachten willen afmaken die jarenlang trouwe diensten hebben verleend. Ik heb nog een brief gestuurd waarin ik schrijf dat we beschikbaar zijn. Daarop heb ik geen antwoord gehad. Waarom is nooit gepraat met ons? Misschien zijn trouwens wel meer spelers het niet eens met het beleid. Wie zegt dat Ron Zwerver dat is?”

Rob Grabert keert terug in de selectie van de nationale volleybalploeg voor de World League. Van de olympische ploeg ontbreken nu Selinger, Boudrie, Teffer en Posthuma. De laatste had al vorig jaar bedankt.

Grabert werd in de zomer van 1990 na een conflict verwijderd uit de selectie. Bondscoach Pang acht zijn aanwezigheid noodzakelijk. Grabert, speler van Schio in de Italië, is een van de beste passers in de wereld.