K. Christiaanse chef architectuur bij bureau Rijksbouwmeester

ROTTERDAM, 13 FEBR. De Rotterdamse architect Kees Christiaanse (1953) is benoemd tot hoofd van de afdeling architectuur bij het bureau van de Rijksbouwmeester.

Het architectuurbureau van de Rijksbouwmeester, een functie die nu wordt vervuld door Kees Rijnboutt, bouwt zelf voor de overheid, geeft opdrachten aan extrene architecten en toetst hun ontwerpen. Met de benoeming van Christiaanse, voormalig compagnon van Rem Koolhaas, komt het accent minder op de produktie te liggen en meer op onderzoek en experiment. Als voorbeelden van nieuwe projecten voor het bureau noemt Christiaanse studies naar semi-permanente huisvesting voor de douane en eventueel onderzoek naar nieuwe types gevangenis voor zwaargestraften.

Christiaanse heeft deze functie aanvaard voor twee dagen in de week voor een periode van vier jaar.