CROSTINI MET GORGONZOLA EN GEDROOGDE TOMAAT

De met het pittige kaasmengsel besmeerde sneetjes stokbrood worden gegratineerd en warm geserveerd. Als hapje bij een drankje, maar ook als voorgerecht met een salade.

Voor circa 24 stuks:

2 gedroogde tomaten op olie

150 gram gorgonzola

1/8 liter crème fraiche

50 gram zachte boter

2-3 knoflookteentjes

1 eetlepel citroensap

peper

1 stokbrood

basilicumblaadjes voor de garnering

Laat de tomaten uitlekken en snipper ze fijn. Verkruimel de gorgonzola en meng de tomaat, de crème fra^iche en de boter erdoor. Pers de knoflookteentjes erboven uit en breng het mengsel op smaak met citroensap en peper. (U kunt ook alles in een foodprocessor mengen.)

Snijd het stokbrood schuin in sneetjes van circa 1 centimeter dik en besmeer ze met het kaasmengsel.

Gratineer de sneetjes goudbruin onder een hete grill en garneer ze met een blaadje basilicum.