Bluf van Koss

Johann-Olav Koss heeft gisteren kritiek geleverd aan het adres van de internationale schaatsunie.

De Noor verwijt landgenoot Olaf Poulsen, voorzitter van de ISU, een te slap beleid. Koss: “Het bestuur van de ISU heeft te weinig aandacht voor het snelschaatsen. Kunstrijden en shorttrack zijn commercieel gezien kennelijk veel interessanter.” Het gemis van een hoofdsponsor voor het wereldbeker-circuit is volgens Koss, die in zijn mening wordt gesteund door collega-toppers, typerend voor de rangorde. “We hebben onze ergernis lang opgekropt. Maar zo kan het niet langer.”

Poulsen reageerde met: “Koss schiet met losse flodders.” Hij verwees naar de financiele steun die Koss uit eigen land ontvangt. Koss toucheert per seizoen ruim 35.000 gulden uit Noorse sportfondsen. Indien hij zondag wereldkampioen wordt, levert dat nog eens 30.000 gulden bonus op. “Bovendien”, weet Poulsen, “is het niet gemakkelijk goede sponsors te vinden voor een sport die maar in twee landen, Noorwegen en Nederland, populair is.”