Aer Lingus in financiële crisis

DUBLIN, 13 FEBR. De Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus verkeert in een financiële crisis. Volgens bronnen in de luchtvaartwereld zou de maatschappij, die in handen is van de staat, 500 arbeidsplaatsen schrappen en de lonen met 10 procent korten. De maatschappij zou op zoek zijn naar een vermogensinjectie van 300 miljoen punt (ongeveer 820 miljoen gulden).

Plannen om met andere luchtvaartmaatschappijen samen te werken faalden, terwijl het aandeel in GPA, 's werelds grootste leasemaatschappij van vliegtuigen, de laatste maanden sterk in waarde is gedaald.

De Ierse minister van transport, Brian Cowen, zei dat de regering het verzoek van Aer Lingus om hulp zal bestuderen, maar waarschuwde dat de regering zal vasthouden aan haar stringente uitgavenbeleid. “Financiële hulp koppelen we aan plannen, die de regering overtuigen dat Aer Lingus weer winstgevend wordt”, zei de minister. (Reuter)