Thee drinken

Breek je nog wel eens een bord of een schotel? Laat je het bad wel eens overlopen? Je hebt geen bad? Laat je de douche dan wel eens per ongeluk aanstaan zodat het water plotseling onder de deur vandaan komt? Of laat je wel eens iets in brand vliegen, een boek, een krant of het vet onder de biefstuk?

Jij niet natuurlijk, je kijkt wel uit. Of gebeurt het toch wel eens? Geef toe dat zo'n ongelukje niet alleen vervelend is. Je krijgt wel op je kop, maar het is voor een keer ook wel leuk dat iets wat je dag in, dag uit ziet aan gruzelementen valt of in rook opgaat.

Je kunt de dingen ook anders onbruikbaar maken. Heel voorzichtig. Je hoeft er geen bord voor te laten vallen. Ook die verboden lucifers kunnen in het doosje blijven.

Kijk maar naar deze kop en schotel. Herken je ze nog? Het lepeltje is echt een lepeltje, al ziet het er een beetje dik uit. Het is met bont beplakt. De kop en schotel hebben ook een pels gekregen.

Zou je uit zo'n kop nog thee willen drinken? Het steen zit onder het bont dus je kunt het ding wel volgieten. Maar zou de thee nog lekker zijn met al die haren tegen je lippen? Op die manier kunnen we verder gaan. Je hoeft er niet eens alleen bont voor te gebruiken. Deuren worden dichtgespijkerd, boeken dichtgelijmd, veters doorgeknipt, televisieschermen zwart geschilderd en gooi maar een handdoek over de klok, dan weet niemand meer hoe laat het is.

Het zou een wereld zijn waarin niets meer kan.

Gemeen, hè.

    • K. Schippers