Voor 3 personen:
500 gram aardappelen (geschild gewogen)
400 gram kabeljauw- of koolvisfilet
een halve liter visbouillon (of van 1 tablet)
desgewenst: 1 glaasje witte wijn of sherry
1 ei
3 eetlepels melk
zout, peper
2 eetlepels fijngehakte koriander of bladselderij
eventueel wat bloem
4 eetlepels olie
Schil, was en weeg de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Pocheer verse vis in de hete bouillon, al dan niet met de wijn, in zo'n 10 minuten gaar. Diepvriesvis moet 5-10 minuten langer in de bouillon blijven. Schep de vis met een schuimspaan op een bord. Iets laten afkoelen. Verdeel de vis in stukjes en verwijder graatjes. Giet de aardappelen af en stamp ze zijn. Stamp ook de vis door de aardappelen. Roer dit alles met het ei, de melk en circa 3 eetlepels bouillon tot een stevige puree. Voeg naar smaak zout, peper en koriander toe. Strijk de massa uit op een of twee borden, laat haar 10 minuten afkoelen en daarna minstens een half uur in de koelkast opstijven. Verdeel de massa in negen gelijke delen en vorm daar met de handen platte koekjes van. Bewaar de koekjes tot gebruik in de koelkast. Verhit de olie in een ruime koekepan. Wentel de koekjes desgewenst door een dun laagje bloem. Bak ze 3 minuten per kant, tot ze door en door warm en alom lichtbruin zijn. Direct serveren.