Drs. Frida van Ammers (42) is benoemd tot ...

Drs. Frida van Ammers (42) is benoemd tot directeur van het Clara Wichmann Instituut, het wetenschappelijk instituut vrouwen en recht.

Van Ammers studeerde sociologie en rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Tot 1 februari was Van Ammers directeur van de gezinsvoogdij-instelling Humanitas Jeugdhulpverlening Amsterdam. Van Ammers is de eerste directeur van het Clara Wichmann Instituut, dat in 1987 werd opgericht. “De documentatie is de kracht van ons instituut”, aldus Van Ammers, die het uitbreiden van de documentatie tot een van haar doelen als nieuwe directeur heeft gesteld. “Daarnaast moeten we op politiek terrein alert blijven en reageren in kwesties als de Kamerdiscussie over de Wet gelijke behandeling of de verkrachtingen van Bosnische moslim-vrouwen.”