Cannon breidt uit buiten Randstad

AMSTERDAM, 12 FEBR. Het bioscopenconcern Cannon Groep Nederland gaat de komende jaren sterk uitbreiden buiten de Randstad.

Cannon, dat nu reeds de bioscopenmarkt in de Randstad beheerst, bouwt op dit moment al aan een bioscopencomplex van 1800 stoelen (zeven zalen) nabij een uitvalsweg in Maastricht. Volgens Cannon-directeur W. van Wouw wordt voorts onderhandeld over de bouw van zalencomplexen in Groningen, Eindhoven en Utrecht.

De plannen maken deel uit van een omvangrijk investeringsproject waar in totaal een bedrag van rond de honderd miljoen gulden mee gemoeid is. Cannon, dat binnenkort zijn naam verandert in MGM, heeft vèrgaande bouwplannen voor een grote bioscoop op het Rotterdamse Schouwburgplein. Er bestaan ook plannen voor een grote bioscoop nabij de Groenoordhallen in Leiden.

Directeur Van Wouw kon nog niet zeggen wat de gevolgen zijn van de problemen rond de ontwikkeling van het IJ-oeverproject in Amsterdam. Cannon had oorspronkelijk een nieuw theatercomplex willen situeren nabij het Centraal Station. Mogelijk alternatief is een bioscopencomplex bij het Olympisch Stadion. Daarnaast overweegt Cannon een bioscopencomplex te bouwen in de Amsterdamse Bijlmermeer.