Ruud Gullit doeltreffend voor Milan

ROTTERDAM, 11 FEBR. In de kwartfinales van het Italiaanse bekertoernooi heeft AC Milan gisteravond stadgenoot Inter overklast. De return werd met 3-0 gewonnen, onder meer door een treffer van Ruud Gullit. De Fransman Jean-Pierre Papin maakte de eerste twee doelpunten. In de halve finale speelt AC Milan tegen AS Roma. De andere halve finale wordt de Turijnse derby Torino-Juventus. Torino plaatste zich ten koste van Lazio, waar de Duitser Doll voor de derde keer moest wijken voor de Engelsman Gascoigne. Torino won met 3-2.

In de Engelse competitie leed Norwich een pijnlijke nederlaag. In en tegen Southampton verloor de titelkandidaat met 3-0. De doelpunten van de thuisclub kwamen op naam van Hall, Adams en Banger. Aston Villa moest de drie punten inleveren bij Crystal Palace (0-1). Liverpool kwam in Londen tegen Chelsea niet verder dan 0-0.

Auxerre is bezig aan een vrije val in de Franse competitie. Gisteren verloor de ploeg thuis met 3-0 van Sochaux. Auxerre is de tegenstander van Ajax in de kwartfinale van het toernooi om de UEFA-beker. De ploeg is inmiddels afgezakt naar de achtste plaats op de ranglijst, acht punten achter de leiders Monaco en Marseille.

Het Noorse voetbalelftal heeft gisteren in Faro met 1-1 gelijk gespeeld tegen het nationale team van Portugal. Noorwegen miste zeven vaste internationals. De lijstaanvoerder in de WK-groep met Nederland achtte zich na afloop van het vriendschappelijke duel de morele winnaar. De Noren weigerden het Portugese doelpunt van Oceano te erkennen. De middenvelder zag in zijn kopbal op de lijn gekeerd door invaller Jan Over Pedersen. Volgens de grensrechter was de bal de doellijn toch gepasseerd, de scheidsrechter kende het doelpunt toe. Noorwegen maakte drie minuten voor tijd gelijk door Sörloft.

De FIFA overweegt een Europese voorronde voor de WK-kwalificatie in te voeren om het aantal wedstrijden te beperken. Landen als San Marino en de Far Oer zouden moeten strijden om een plaats in de kwalificaties. Dat zei FIFA-secretaris Sepp Blatter in een interview in de Belgische krant Het Nieuwsblad.