Powell wil iets eerder weg

WASHINGTON, 11 FEBR. Generaal Colin Powell, voorzitter van de verenigde chefs van staven en daarmee de hoogste Amerikaanse militair, heeft gisteren gezegd mogelijk iets eerder dan oorspronkelijk vastgesteld terug te treden.

Maar hij sprak berichten tegen dat dit te maken had met onvrede met het beleid van president Clinton inzake toelating van homoseksuelen tot de strijdkrachten en bezuinigingen op de defensie-uitgaven. Powell (55) zei zowel de huidige minister van defensie Les Aspin als zijn voorganger Dick Cheney ervan op de hoogte te hebben gesteld maximaal drie maanden voor zijn tweede ambtstermijn van twee jaar op 30 september afloopt de dienst te willen verlaten. In een vraaggesprek met CNN voegde hij eraan toe te blijven als Clinton daaraan hecht. Een woordvoerder van het Witte Huis zei dat Clinton daaraan inderdaad de voorkeur geeft. (Reuter, AP)