Jaarwinst Delta Lloyd zakt 19 pct

De winst vóór belastingen van de verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd is vorig jaar met ongeveer 19 procent gedaald.

Volgens gisteren in Londen gepubliceerde jaarcijfers van het Britse moederconcern Commercial Union ging het resultaat van Delta Lloyd omlaag naar 78 miljoen pond. Omgerekend tegen de toegepaste wisselkoers van 2,75 gulden komt dit overeen met 215 miljoen gulden. In 1991 was de winst vóór belastingen 266,5 miljoen gulden en de netto winst 202 miljoen gulden.

Delta Lloyd zal haar cijfers pas op 24 februari publiceren. Een woordvoerder van Commercial Union tekende aan dat de resultaten bij Delta Lloyd op een iets andere basis worden berekend dan in Londen, maar dat de verschillen gering zijn. Delta Lloyd en Commercial Union publiceren hun cijfers gewoonlijk gelijktijdig, maar deze keer kwam het Britse moederconcern eerder met de resultaten wegens de aankondiging van een claimemissie waarmee het 428 miljoen pond (1,13 miljard gulden) nieuw kapitaal wil aantrekken.

Het Britse verzekeringsconcern behaalde vorig jaar een winst voor belastingen van 31,4 miljoen pond (84 miljoen gulden) na een verlies van 68,6 miljoen pond in 1991. Het bedrijfsresultaat in eigen land vertoonde een duidelijke verbetering van 39,7 miljoen pond tot 58,6 miljoen pond. Het totale premie-inkomen steeg met 35 procent van 4,12 miljard pond tot 5,57 miljard pond (14,8 miljard gulden).