Greenland verkoopt deel onderneming aan Rumptstad

Greenland, producent van landbouwmachines, is van plan een aantal bedrijven te verkopen aan branchegenoot Rumptstad te Stad aan 't Haringvliet. Rumptstad verwerft handelsonderneming Boeke-Heesters te Lelystad, de aardappelmachinefabriek Miedema te Winsum en de producent van ruwvoederverwerkende machines Trioliet in Losser.

De drie Greenland-bedrijven gaan samen met Rumptstad op in de houdstermaatschappij Netagco Holding. Vado Beheer, de beleggingsmaatschappij van de Daf-familie Van Doorne, Nesbic Agritech 2000 en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) nemen ieder voor circa twintig procent deel. De Nederlandse Participatie Maatschappij heeft al een belang in Rumptstad en krijgt nu een belang van circa dertig procent in Netagco. De nieuwe combinatie krijgt haar hoofdvestiging in het bestaande gebouw van Boeke-Heesters in Lelystad. De werkgelegenheid heeft niet onder de transactie te lijden, zo verwacht directeur J.A. Westerbeek van Greenland. Bij Boeke-Heesters werken 135 mensen, bij Miedema, Trioliet en Miedema ieder afzonderlijk werken zeventig mensen.

Greenland telt 2400 werknemers en is onderdeel van de Thyssen Bornemisza Group gevestigd in Monaco.