Geen gedwongen ontslag bij vestiging Philips in Sittard

ROTTERDAM, 11 FEBR. Bij de vestiging van Philips in Sittard zullen geen gedwongen ontslagen vallen. Voor de 168 werknemers zal de directie vervangende werkgelegenheid zoeken. Dit hebben de vakbonden en de directie vanochtend na tien uur onderhandelen afgesproken.

Eind december maakte Philips bekend de produktie van kathoden in Sittard over te plaatsen naar het Britse Blackburn. Volgens Philips is concentratie van de produktie in Groot-Brittannië goedkoper. De vestiging in Sittard moest sluiten, voor de werknemers dreigde gedwongen ontslag.

Toen vorige week bleek dat Philips na anderhalve maand nog geen alternatief plan voor de werknemers had opgesteld, keerde het personeel zich tegen de directie.

Voor de werknemers zijn nu afspraken gemaakt over vervangende werkgelegenheid en behoud van salaris. De Industriebond FNV wilde vandaag nog niet op de inhoud van het akkoord ingaan, omdat de vakorganisaties dit vanavond met hun leden bespreken. Wel erkent de bond dat de kans bestaat dat werknemers werk krijgen aangeboden, dat onder het huidige functie-niveau ligt. Philips blijft bij zijn voornemen de produktie over te hevelen naar Engeland maar heeft de termijn daarvoor verlengd van 9 maanden naar 18 maanden.