Eltingh verslaat in Memphis als vijfde geplaatste Clavet

DEN HAAG, 11 FEBR. Jacco Eltingh heeft gisteren de derde ronde bereikt van het met 1,4 miljoen gulden gedoteerde toernooi van Memphis. De Nederlander hielp de organisatie van de als vijfde geplaatste Francisco Clavet af. Eltingh moest nog wel de eerste set aan de Spanjaard laten (4-6), maar sloeg toen overtuigend toe: 6-3 6-4.

Brenda Schultz drong in Chicago door tot de derde ronde. De als zevende geplaatste Nederlandse had totaal geem moeite met de Amerikaanse Linda Harvey-Wild: 6-1 6-2.

In Milaan struikelde de Zweedse favoriet Stefan Edberg al in de tweede ronde. De nummer twee van de wereldranglijst moest zijn meerdere erkennen in de Italiaan Omar Camporese. Edberg verloor de eerste set in de tiebreak, maar revancheerde zich in de tweede met 6-2. Camporese was er niet van onder de indruk en schaarde zich met 6-3 bij de laatste acht. In de kwartfinale ontmoet hij Richard Krajicek of de Spanjaard Sergi Bruguera.

Michael Stich kwam pas voor het eerst in actie. Tegen Karel Novacek, de winnaar van de Dubai Open, had de Duitser twee sets nodig om op te warmen (4-6 7-6), maar draafde daarna in zestien minuten (6-0) door naar de volgende ronde waarin hij de Rus Alexander Volkov treft. (ANP)