Aankopen van Twente komen niet tot scoren

ENSCHEDE, 11 FEBR. Een zondagsschot van Kool heeft FC Twente op een koude woensdagavond gevrijwaard van nieuwe averij in de jacht op Europees voetbal. De droomgoal na een klein uur bleek gisteren voldoende voor de zege op Willem II dat zich zeker gelijkwaardig mocht noemen in het inhaalduel: 1-0.

FC Twente was in het eigen stadion negentig minuten lang vooral op zoek naar zichzelf. Tijdens het eerste optreden van Edwin Vurens en Michael Mols voor het Enschedese publiek maakte de ploeg van trainer Baan ongekend onrustige indruk. Op het middenveld heerste vooral in de eerste helft het eindelijk weer eens vrij complete Willem II, dat vaak beheerst de bal rond liet gaan.

Na een vroege gele kaart van Van Gastel - al in de tweede minuut voor het neerhalen van Vurens - en een uitgelezen mogelijkheid voor de ex-Spartaan, was Willem II baas op het veld. De Brabanders slaagden er evenwel niet in toe te slaan. De teruggekeerde doelman De Koning, maakte met een puike reflex een inzet van Stewart onschadelijk en Meijs faalde na een afgeslagen vrije trap.

Ook in de tweede helft zag het er aanvankelijk alles behalve naar uit dat Twente beide punten zou verdienen. Tot Kool in de 58ste minuut een vrije trap mocht nemen. De bal stuitte terug uit de muur, waarna de middenvelder de bal ineens vol op de schoen nam. Doelman Jansen ging volstrekt kansloos naar de hoek: 1-0.

Ondanks stevig aandringen van Willem II en enkele hachelijke situaties voor het Enschedese doel bleef de verdiende gelijkmaker uit.