Vedetten lossen

Greg Lemond en Claudio Chiappucci, vedetten uit de Tour de France, hebben op de eerste dag van de Ronde van de Middellandse Zee een zwakke seizoenstart gemaakt.

De Amerikaan LeMond, drievoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk, raakte bij de over ruime elf kilometer gaande ploegentijdrit van gistermorgen in San Remo los van de Franse formatie van Gan en verspeelde twee en een halve minuut. Chiappucci kon zijn teamgenoten van Carrera niet bijhouden en raakte anderhalve minuut achterop. In de namiddag leverde het tweetal in de tweede etappe, over 69 kilometer van de Franse Riviera naar St Laurent-du-Var, weer tijd in. Chiappucci, de koning van de bergen in de twee meest recente Ronden van Frankrijk, strandde als 138ste op 2.45. LeMond deed het met 150ste op 3.37 nog beroerder. De Fransman Brochard won de rit.