Rob Grabert kandidaat voor selectie volleyballers

AMSTELVEEN, 10 FEBR. Rob Grabert keert mogelijk op korte termijn terug in de Nederlandse volleybalselectie. De bij het Italiaanse Schio uitkomende speler heeft zich kandidaat gesteld voor deelname aan de wedstrijden om de World League.

De op handen zijnde terugkeer van Grabert is enigszins verrassend. Als enige van de destijds in Italië uitkomende topspelers werd hij vorig jaar niet gevraagd voor de Olympische Spelen van Barcelona, waar Nederland zilver won. Uit een verklaring van de NeVoBo blijkt dat het geschil na overleg tussen de raadsheren van beide partijen is bijgelegd.

Vrijwel alle buitenlandse internationals hebben zich beschikbaar gesteld voor de belangrijkste toernooien van 1993. Naast de World League staan de Europese titelstrijd en de kwalificatie voor het WK op het programma. De selectie van achttien spelers die gerechtigd is deel te nemen aan de in mei beginnende World League wordt vrijdag bekendgemaakt.

Het wil niet zeggen dat alle topspelers de hele cyclus zullen afwerken. Om overbelasting te voorkomen zal intensief overleg worden gevoerd tussen de medische- en begeleidende staf van de betreffende clubteams en de nationale ploeg. Zo heeft bijvoorbeeld Ron Zwerver al gezegd na de Italiaanse play offs, die eindigen kort voor de start van de World League, eerste enige weken vakantie te nemen. Voor het viertal in de Serie B (Van der Meulen, Klok, Held en Benne), waar het seizoen half april eindigt, ligt de situatie minder gecomplimenteerd.

Posthuma is niet beschikbaar. Dit had hij kort na de Olympische Spelen al aangekondigd. Bondscoach Pang kan wel kiezen uit Zwerver, Grabert, Held, Zoodsma, Van der Meulen, Blangé, Benne, Van der Horst, Klok en Teffer.