Prof. dr. M. Penninx is benoemd tot hoogleraar ...

Prof. dr. M. Penninx is benoemd tot hoogleraar Etnische Studies aan de universiteit van Amsterdam.

Hij gaat leiding geven aan het op te richten Interdisciplinair onderzoeksinstituut voor Migratie en Etnische Studies. Penninx verichtte eind jaren '70 in opdracht van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid een onderzoek waarop het advies "Etnische minderheden' werd gebaseerd. Penninx is tevens bijzonder hoogleraar etnische studies en minderheidsvraagstukken aan de Vrije Universiteit. Tot de instelling van het nieuwe interdisciplinaire onderzoeksinstituut werd in december 1991 door een commissie geadviseerd na het vertrek van prof. dr. C.P. Mullard, die als hoogleraar verbonden was aan het inmiddels opgeheven Centrum voor Raciale en Etnische Studies.