Politie Rotterdam getroffen door telefoonstoring

ROTTERDAM, 10 FEBR. De Rotterdamse politie is door een telefoonstoring gisteren de hele dag onbereikbaar geweest.

Het alarmnummer 06-11 bleef open, zodat de politie in elk geval wel op meldingen kon rijden. Ook werden enkele tientallen autotelefoons uitgedeeld. De storing begon vroeg in de ochtend en verspreidde zich in de loop van de dag over het gehele politienetwerk. De Rotterdamse politie beschikt over een hoofdcentrale en zestien kleinere centrales, die op elkaar zijn aangesloten. De centrales zijn een soort verdeelkasten die uit vijftig tot zestig computerkaarten bestaan. Binnenkomende telefoontjes worden met een bepaalde tijdsvertraging doorgeschakeld naar de telefoontoestellen. Door een storing begon een kaart in de hoofdcentrale de gesprekken met een afwijkende vertraging door te geven, waardoor de een na de andere verdeelkast op de politiebureaus in de stad het begaf en het hele netwerk werd ontregeld. Pas laat in de avond werd het telefoonverkeer weer hersteld.