Nestlé verkoopt deel mineraalwater- bezit voor 250 mln

Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé verkoopt de mineraalwaterproducenten SCBV (Vichy), diens dochterondernemingen Chateauneuf en Regina, en Vichy-Celestine aan de Franse wijn- en bieronderneming Castel.

Nestlé ontvangt hiervoor 750 miljoen Franse franc (250 miljoen gulden).

Castel haalt via deze transactie de merken Sainte-Yorre, Sargentale, Chateuaneuf, Thonon, Regina, Rozana, Ganties en Vichy-Celestine binnen. Nestlé behaalde in deze merken een omzet van circa 620 miljoen Franse franc (207 miljoen gulden) per jaar. Door afstand te doen van deze mineraalwater belangen voert het Zwitserse concern uit wat in 1992 door de Europese Commissie werd geëist bij de overneming door Nestlé van de Franse mineraalwaterproducent Perrier.