Gevechten in Rwanda laaien op

KIGALI, 10 FEBR. Leden van het Patriottisch Front van Rwanda (RPF) vechten sinds begin deze week met regeringstroepen in de buurt van Ruhengeri, 64 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Kigali.

Het is het zwaarste treffen sinds de strijdende partijen in augustus vorig jaar met internationale hulp een wapenstilstand bereikten. De gevechten begonnen na beschuldigingen van de RPF, voornamelijk samengesteld uit leden van de Tutsi-stam, dat de uit Hutu-stamleden bestaande regering systematisch Tutsi-boeren vermoordt. In Parijs heeft het ministerie van buitenlandse zaken gisteren bekendgemaakt dat Frankrijk zijn troepenaantal in Rwanda heeft verdubbeld tot driehonderd, om de ruim vierhonderd aldaar verblijvende Fransen te beschermen. De meeste buitenlanders wonen in Kigali, maar enkelen verblijven in de regio waar gevochten wordt. (Reuter, AFP)