WAO

“Het WAO-compromis is zowel rechtmatig als doeltreffend”, zegt prof. De Haan (NRC Handelsblad, 28 januari). Hij stelt onder meer dat huidige arbeidsongeschikten - anders dan de toekomstige - zich niet meer kunnen bijverzekeren.

Op dit moment ben ik (nog) volledig arbeidsgeschikt. Maar ik heb multiple sclerose, een ziekte met een progressief karakter. Zoals bekend geven verzekeringsmaatschappijen geen dekking voor reeds ingetreden risico's. Blijkens NRC Handelsblad 27 januari is het Kamerlid Spieker op de gedachte gekomen, dat "niet de zekerheid bestaat dat zij (toekomstige arbeidsongeschikten) zich allemaal particulier kunnen bijverzekeren'. Het doet mij deugd dat ten minste één Kamerlid, in een discussie die alleen ging over politiek winnen of verliezen, deze kanttekening maakte.

    • I.P. Sievers