VW hervat Kever produktie Brazilië

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft besloten de produktie van het legendarische model "Kever' in Brazilië te hervatten.

De Braziliaanse regering heeft VW met flinke belastingvoordelen overgehaald om het autobezit binnen het bereik van grotere bevolkingsgroepen te brengen.

De Kever wordt op het ogenblik alleen nog geproduceerd in Mexico. De Braziliaanse regering sloot vrijdag een overeenkomst met Autolatina, een gezamenlijke onderneming van Volkswagen en het Amerikaanse concern Ford. De Kever zal dankzij vrijstelling van twee belastingen op de markt kunnen worden gebracht voor 6.850 dollar (12.740 gulden). In Mexico kost de wagen ongeveer 8.000 dollar (14.880 gulden). Autolatina heeft toegezegd 30 miljoen dollar in het project te investeren. Er ontstaan 800 directe arbeidsplaatsen boven de ongeveer 12000 bij toeleveringsbedrijven.

De produktie wordt hervat in de zomer of het najaar. Er moeten per jaar 20.000 wagens van de band komen. Volkswagen begon in 1959 met de produktie van de Kever in Brazilië en stopte daarmee in 1986.