Twee soldaten eisen achterstallig salaris

DEN HAAG, 9 FEBR. In de Haagse rechtbank eisten gisteren twee Surinaamse militairen een achterstallig salaris van minister Ter Beek (defensie) van ongeveer 200.000 gulden per persoon.

Het gaat om een aanvulling op hun salaris die zij kregen van Defensie nadat zij in 1975 overstapten van de Nederlandse naar de Surinaamse krijgsmacht. De aanvulling werd stopgezet na de decembermoorden van 1982. De advocaat van de twee, mr. R.H. van den Heuvel, verwijt de Nederlandse regering dat zij de militairen nooit van het stopzetten in kennis heeft gesteld. Als het tweetal in het gelijk wordt gesteld, zullen ook 32 andere soldaten eenzelfde claim bij Defensie kunnen indienen. Onder wie Desi Bouterse. De twee militairen horen 1 maart of ze in het gelijk worden gesteld.