Time Warner boekt eerste positieve jaarresultaat

De Amerikaanse onderneming Time Warner, het grootste mediaconcern in de wereld, heeft vorig jaar een winst geboekt van 86 miljoen dollar (161 miljoen gulden). In 1991 was er een verlies van 99 miljoen dollar.

Het is het eerste positieve resultaat sinds de fusie van Time en Warner Communications in 1989. In dat jaar werd, om de fusie te realiseren, een enorme schuldenlast aangegaan.

Het resultaat vóór belastingen, schuldbetalingen en afschrijvingen steeg in 1992 met elf procent van 2,26 miljard dollar tot 2,51 miljard dollar (4,7 miljard gulden). Alle vijf divisies, muziek, films, kabeltelevisie, tijdschriften en boeken, lieten een winststijging zien.

De omzet groeide vorig jaar met bijna negen procent van 12,02 miljard dollar tot 13,07 miljard dollar (24,3 miljard gulden).