Sanering DAF komt hard aan

EINDHOVEN, 9 FEBR. Met verbijstering hebben circa 1.000 vakbondsleden bij DAF gisteren in de Eindhovense Stadsschouwburg de harde boodschap van de bewindvoerders in ontvangst genomen. Meer dan de helft van de circa 5.200 werknemers van DAF Eindhoven staat binnenkort op straat. Geld voor een sociaal plan is er niet. Aanvullende uitkeringen voor WAO'ers en vervroegd gepensioneerden zullen worden stopgezet. Voor velen rest straks na de WW de bijstand.

“Wij willen de zaken niet mooier voorstellen dan ze zijn”, zei bewindvoerder mr. F. Meeter. “De pot met geld is leeg.”

De bewindvoerders zijn vol vertrouwen dat nog voor het eind van deze maand een nieuw, sterk afgeslankt DAF van start kan gaan met uitsluitend de fabricage en verkoop van zware trucks. Maar het financieringsplan voor de nieuwe BV is nog niet rond. In totaal is meer dan een half miljard gulden risicodragend kapitaal nodig plus nog eens circa een miljard aan leningen. Het zoeken naar financiers is in volle gang.