Griekenland wijst massaal illegale vreemdelingen uit

ATHENE, 9 FEBR. Griekenland heeft de afgelopen zes dagen 1.500 Albanezen uitgewezen die volgens de autoriteiten illegaal in het land verbleven.

De politie verwacht overigens de meesten van hen binnenkort weer terug te zien omdat het bergachtige grenssgebied met Albanië moeilijk kan worden bewaakt. Athene gaf gisteren ook opdracht tot de uitwijzing van 79 illegaal in het land verblijvende Pakistani. Twee Turken die de Pakistani hadden binnengesmokkeld zijn veroordeeld tot acht jaar en tien maanden gevangenisstraf. Volgens de Griekse autoriteiten komen er duizenden vreemdelingen illegaal via Turkije het land binnen. Minister van openbare orde Nikos Gelestathis kondigde vorige week aan 500.000 illegalen het land uit te zetten. Volgens hem zijn zij verantwoordelijk voor een toeneming van de misdaad. Vooral de Albanezen, wier aantal op 150.000 wordt geschat, zouden schuldig zijn. In 1990 werden al 90.000 Albanezen uitgewezen, in 1991 85.000. Voor vorig jaar zijn geen cijfers bekendgemaakt. (AP)