Forse opdracht voor Stork Alpha en Stork Ketels

Stork Alpha Engineering, een ingenieurs- en projectenbureau te Beverwijk, onderdeel van de Stork Engineering Groep die op haar beurt behoort tot het Stork concern (jaaromzet 3,5 miljard gulden), heeft van Eurogen opdracht gekregen voor de onder meer de montage, levering en in bedrijfstelling van een warmtekrachtcentrale in het Botlekgebied met een vermogen van 88 Megawatt.

De hoofdopdracht is gegund aan Stork Ketels, Hengelo, dat met Stork Alpha Engineering een consortium heeft gevormd. Met de opdracht is een totaal bedrag gemoeid van 140 miljoen gulden. Stork-Alpha verzorgt voor 35 miljoen gulden het civiele deel, de elektrotechniek en de circa twee kilometer lange stoomleiding die bij het project behoort.

In Eurogen nemen deel: Air Liquide, GEB Rotterdam, ARCO Chemie Nederland en ICI Holland. De centrale zal elektriciteit en stoom leveren aan de deelnemers in Eurogen en door Eurogen worden geëxploiteerd .