COURGETTE-TOMATEN OVENSCHOTEL

Het staat feestelijk als dit groentegerecht in eenpersoons schaaltjes wordt geserveerd, maar in een grote schaal gaat het natuurlijk ook.

Voor 4 personen:

1 grote courgette

zout

6 tomaten

circa 3 eetlepels olie

2 eieren

1/4 liter melk

1 knoflookteentje

versgemalen peper

4 eetlepels gesnipperde basilicum

100 gram geraspte belegen Goudse kaas

Maak de courgette schoon en snijd hem in plakken van circa 3/4 centimeter; bestrooi ze met circa 1 theelepel zout en laat ze 15 minuten intrekken.

Ontvel intussen de tomaten: Kruis de velletjes in, dompel ze enkele seconden in kokend water en trek de velletjes eraf; snijd de tomaten in plakken.

Dep de plakken courgette af met keukenpapier. Verhit de olie in een koekepan en bak de plakken courgette aan beide kanten bruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Klop de eieren los met melk. Pers het knoflookteentje erboven uit en voeg flink wat peper toe.

Leg de plakken courgette naast elkaar in 4 eenpersoons ovenschaaltjes (of 1 grote), bestrooi met de helft van de basilicum en de helft van de geraspte kaas, verdeel de plakken tomaat erover en bestrooi ze met de rest van de basilicum en de geraspte kaas. Schenk het eimengsel erover. Bak in een voorverwarmde oven (200 graden celsius) de groenteschotel(tjes) in circa 45 minuten goudbruin.

Lekker met karbonade of schnitzel.