Chiang Kai-shek

TAIPEH, 9 FEBR. Een kleinzoon van de vroegere Chinese nationalistenleider Chiang Kai-shek wil in augustus de Volksrepubliek China bezoeken, zo meldt de Taiwanese krant United Daily News vandaag.

Winston Chang (51), directeur van de Taiwanese particuliere Soochow universiteit, heeft gezegd dat hij in Peking een seminar over Chinees recht zal bijwonen. Chang zou, indien Peking toestemming geeft, het eerste lid van de Chiang-familie zijn dat China bezoekt sinds Chiang Kai-shek de Chinese burgeroorlog verloor en in 1949 naar Taiwan moest vluchten. Chiang Kai-shek was president van de Republiek China (Taiwan) tot zijn dood in 1975, waarna zijn zoon Chiang Ching-kuo het roer overnam; hij stierf in 1988. Winston Chang heeft zitting in het Centrale Comité van de regerende Kuomintang. (Reuter)