Acht Chinezen aangehouden voor roofovervallen

ZWOLLE, 9 FEBR. Acht Chinese asielzoekers zijn gisteren in Zwolle door de politie aangehouden op verdenking van tientallen roofovervallen.

Vorig jaar werden in verband met overvallen op vooral Chinese restauranthouders in Nederland en België al acht mensen gearresteerd. Zes van hen zijn door de Zwolse rechtbank inmiddels tot langdurige gevangenisstraffen veroordeeld. Onder de nu aangehouden mannen bevindt zich de 24-jarige hoofdverdachte. De werkwijze van de overvalllers was steeds dezelfde. Door geweld te gebruiken tegenover mannen, vrouwen en kinderen maakten zij in totaal ongeveer een miljoen gulden buit. De overvallen werden voor het merendeel gepleegd in restaurants, maar ook een toko, videotheek en een automatenhandel waren het doelwit. De woordvoerder van het opsporingsteam spreekt van een succesvol optreden. “Na de eerste serie aanhoudingen zijn geen nieuwe overvallen meer gepleegd.”