Meest-gezochte vrouw van Italiëgearresteerd

ROME, 8 FEBR. Bij Napels is vanmorgen vroeg de meest-gezochte vrouw van Italië gearresteerd, de 57-jarige Rosetta Cutolo.

Zij wordt beschouwd als een van de leiders van de camorra, de Napolitaanse versie van de mafia. Rosetta Cutolo is een broer van de beruchte camorrabaas Raffaele Cutolo, in 1982 gearresteerd. Zij wordt ervan verdacht toen de leiding van de camorra te hebben overgenomen, mede op basis van opdrachten die haar broer vanuit zijn gevangenis in Sardinië bleef geven. Rosetta Cutolo is beschuldigd van directe betrokkenheid bij zeker twee moordaanslagen en in verband hiermee twee jaar geleden bij verstek veroordeeld tot bijna tien jaar celstraf. Zij behoorde tot de tien meest-gezochte misdadigers in Italië en was tot haar arrestatie in O, een stadje bij Napels, dertien jaar lang uit handen van de justitie weten te blijven. Zij wisselde voortdurend van verblijfplaats. Volgens de Italiaanse politie had Rosetta Cutolo uitstekende contacten met Zuidamerikaanse misdadigers. De smokkel van cocaïne is een belangrijke bron van inkomsten voor de camorra.