Foto: AMSTERDAM - Ongeveer tienduizend in ...

Foto: AMSTERDAM - Ongeveer tienduizend in Nederland wonende moslims hebben zaterdag in de Amsterdamse binnenstad gedemonstreerd tegen het optreden van Servische strijdgroepen in Bosnië-Hercegovina.

De demonstratie, die vertrok vanaf de Dam en eindigde op het Museumplein, was georganiseerd door het comité Stop de Moorden in Bosnië. De moslims protesteerden tegen de massamoorden, verkrachtingen en martelpraktijken die samengaan met de zogenoemde "etnische zuivering' door Serviërs in de gebieden waar moslims wonen. Volgens het comité zijn in Bosnië-Hercegovina 200.000 mensen omgekomen en 2 miljoen mensen op de vlucht. Het comité hekelt het internationale wapenembargo tegen de door Servië bedreigde landen in het voormalige Joegoslavië en pleit voor militair ingrijpen door de Verenigde Natie op de Balkan. De betoging verliep zonder incidenten. (Foto Jan-Maarten Hupkes)