Echtgenoot Bhutto op borgtocht vrij

KARACHI, 8 FEBR. Asif Ali Zardari, de echtgenoot van de Pakistaanse oppositieleider Benazir Bhutto, is zaterdag op last van een rechtbank op borgtocht vrijgelaten, na een gevangenschap van meer dan twee jaar.

Zardari werd in oktober 1990, twee maanden nadat Bhutto als premier werd ontslagen op beschuldiging van corruptie, gearresteerd. Hem werden twaalf zaken ten laste gelegd, waaronder moord, maar het kwam nooit tot een veroordeling. Van negen aanklachten is hij inmiddels vrijgesproken; de beschuldigingen wegens afpersing, verboden wapenbezit en vervalsing van leningen blijven gehandhaafd. Zardadi moest ruim 30.000 gulden aan borg betalen om voorlopig vrij te mogen zijn. De Pakistaanse regering heeft Zardari (39) meteen toestemming gegeven zijn vrouw te bezoeken die vorige week woensdag in Londen beviel van hun derde kind. (AP, Reuter)