Sprinters uit ploeg Raas winnen op twee fronten

EL EGIDO/JOYEUSE, 6 FEBR. Zowel in de Ruta del Sol als in de Ster van Bessèges was een renner uit de ploeg van jan Raas gisteren de snelste sprinter. In Spanje won Sammie Moreels, in Frankrijk ook een Belg, Eric Vanderaerden.

De vierde etappe in de Ruta del Sol betekende het einde van de winstkansen van Juan Llaneres. De Spanjaard, tot dat moment leider in het algemeen klassement, verloor in de beklimming van de besneeuwde Puerto de la Rague, een berg van de eerste categorie, meer dan twintig minuten.

Llaneres bevond zich in goed gezelschap. Ook Miguel Indurain moest lossen. Na de col vormden zich twee groepen die zestien kilometer voor finishplaats El Egido samensmolten en in totaal 44 renners telden. In de eindsprint was Moreels de rapste. De Spanjaard Julian Gorospe werd de nieuwe leider in het algemeen klassement.

In de Ster van Bessèges bleef Vanderaerden de Nederlander John Talen een seconde voor. In de derde etappe, met start en finish in Joyeuse, namen vier renners drieënhalve minuut voorsprong. De Fransman Seigneur werd derde, de Belg Biets vierde. Capiot won de sprint van het peloton. In het algemeen klassement behield de Fransman Armand de las Cuevas de leiding. (ANP/AFP)