Geldnet neemt muntdistributiecentrum in gebruik

Vrijdag is in De Meern een nieuw muntgeld-distributiecentrum van Geldnet bv in gebruik genomen. C.J.M. Scholtes, lid van de raad van bestuur van ING Bank, verrichtte de officiële openeingshandeling.

Recente wijzigingen in de muntgelddistributie in Nederland - tot voor kort mogelijk via de postkantoren - deden de behoefte ontstaan aan dit moderne distributiecentrum waarin 3 miljoen gulden is geïnvesteerd. Jaarlijks zullen daar ruim een miljard munten worden geteld, gesorteerd en verpakt. Het behandelingsproces is volledig geautomatiseerd en wordt bestuurd door een computersysteem. In het centrum in De Meern werken dertig mensen.

Daarnaast verzorgt Geldnet met 100 gepantserde geldauto's dagelijks het transport van geld en waarden voor onder meer banken, grootwinkelbedrijven en oliemaatschappijen in Nederland. Bij Geldnet werken totaal ruim 300 mensen.