Echtpaar dood aangetroffen in asielzoekershuis

BUREN, 6 FEBR. In een doorgangshuis voor asielzoekers in het Gelderse Buren heeft de rijkspolitie gisteren de stoffelijke resten aangetroffen van een nog niet geïdentificeerde man en vrouw.

Het staat inmiddels vast dat zij door een misdrijf om het leven zijn gebracht. Een negen maanden oud kind is ongedeerd in het huis werd aangetroffen. In het doorgangshuis woonde een Chinees echtpaar met kind, maar de politie wilde niet bevestigen dat het om deze mensen gaat. Een buurtbewoonster ontdekte gistermorgen twee kogelgaten in een van de ruiten van de bovenetage en kreeg op herhaaldelijk bellen geen gehoor. Ze alarmeerde vervolgens de politie die man en vrouw levenloos aantrof. In een andere kamer werd de negen maanden oude baby gevonden. Het kind vertoonde lichte uitdrogingsverschijnselen maar maakt het verder goed. Het is inmiddels ondergebracht bij een opvanggezin.