Bloemenveiling Aalsmeer stelt investeringen uit

Bloemenveiling Aalsmeer heeft voor de komende twee jaar investeringen ter waarde van honderd miljoen gulden afgeblazen. De veiling ziet zich hiertoe gedwongen omdat de omzet achterblijft bij de prognoses.

De bloemenveiling verwachtte aanvankelijk voor 1993 een omzetstijging van 8,7 procent. Op basis van de huidige marktsituatie is de omzetstijging nu bijgesteld naar 4 procent. De totale omzet komt daarmee dit jaar op 2,3 miljard gulden in plaats van op 2,4 miljard, zo verwacht de veilingdirectie. In 1992 bedroeg de omzet 2,2 miljard gulden.

Met het uitstel van de investeringen hoopt de veiling een te grote kostenstijging te voorkomen. De bouw van een nieuwe fustloods, uitbreiding van het stapelwagenbestand en de aankoop van een nieuwe telefooncentrale zijn daarmee voorlopig van de baan.