Zege voor Jo Planckaert in tweede rit Ruta del Sol

ROTTERDAM, 5 FEBR. Jo Planckaert heeft gisteren de tweede etappe van de Ruta del Sol gewonnen. De Belg was na de rit van Loja naar Jaen de snelste sprinter van het nagenoeg complete peloton dat een gemiddelde van iets boven de dertig kilometer per uur fietste. Planckaert had de meeste concurrentie van zijn ploeggenoot Wilfried Nelissen, die woensdag ritwinnaar was. Sammy Moreels, de derde Belg die in de slotkilometer een illusies op de etappezege had, was in de laatste meters kansloos.

De eerste overwinning bij de profs van Planckaert viel niet helemaal goed bij Nelissen, die op basis van de rangvolgorde van de ploeg "meer recht' meende te hebben op het succes. De verbazing na de nederlaag was van zijn gezicht te lezen, de woede trouwens ook. Planckaert vertelde: “Wilfried heeft mij nog niet met mijn overwinning gefeliciteerd, ik denk dat hij erg kwaad is.” De Spanjaard Llaneras voert de algemene rangschikking aan.

In de Ster van Bessèges heeft Armand de las Cuevas uit de ploeg van Miguel Indurain gisteren de tweede etappe gewonnen. De Fransman kwam alleen aan na de rit over 140 km met vertrek en aankomst in Le Vigan. Aan de streep had De las Cuevas elf seconden voorsprong op de Belg Heynderick. Hij staat na zijn etappewinst ook op de eerste plaats in het algemeen klassement, vóór de Belg Heynderickx.