VENKEL MET GEMBER

Een eenvoudig te bereiden gerecht met een verrassende smaak. Geschikt bij zowel vlees als vis:

4 venkelknollen

4 uien

1 stukje gemberwortel van 2 centimeter

enkele saffraandraadjes

125 milliliter droge witte wijn

2 eetlepels olijfolie

zout

4 porties gekookte rijst

Snij de gepelde uien in ringen. Schil de gemberwortel en snijd hem in kleine stukjes. Snijd van de onderkant van de venkelknollen een plakje af en snijd de stengels van de bovenkant. Doe venkel en uien in de pan en voeg de gember, saffraan, olijfolie en zout toe. Giet nu de witte wijn in de pan en evenveel water. Breng alles aan de kook en laat het op een laag vuur ongeveer 30 minuten stoven. Roer de groenten tijdens het gaar worden af en toe om.

Serveer bij dit groentegerecht rijst, waarop kookvocht wordt geschept. Strooi er wat fijngehakt venkelgroen over.

230 gram bloem

    • Anne Scheepmaker