Peiling laat winst zien voor VVD na debat over WAO

DEN HAAG, 5 FEBR. De VVD zou bij verkiezingen uitkomen op 27 zetels in de Tweede Kamer, vijf meer dan het huidige aantal kamerzetels en een stijging van drie ten opzichte van de peiling die vlak voor het WAO-debat is gehouden.

Dit blijkt uit de jongste opiniepeiling van het bureau Inter/View. De postie van de PvdA is verder verslechterd. De partij zou uitkomen op 28 zetels, een verlies van 21 ten opzichte van nu en een verlies van twee zetels ten opzichte van de peiling voor het WAO-debat. Ook het CDA blijft volgens de Inter/View-peiling op verlies staan. De christen-democraten komen in de peiling op 46 zetels. Dat betekent een verlies van acht zetels ten opzichte van het huidige aantal van 54 zetels, een resultaat dat overigens gelijk is aan die van de peiling voor het WAO-debat. D66 -nu twaalf zetels- komt uit deze peiling naar voren als de partij die bij verkiezingen de grootste winst zou boeken. Ze staat op 30 zetels en stond op 31 voor het WAO-debat.