Ontwerp je eigen droomhuis

Als ik jullie zou vragen een huis te tekenen, dan is de kans groot dat jullie een rechthoek tekenen met daarop een driehoek.

Teken nog een rechthoekje (de schoorsteen) op de driehoek en een vierkant (het raam) en een kleine rechthoek (de deur) in de rechthoek en iedereen herkent het: dit is een huis. Doe de deur open en je kunt erin gaan wonen. Maar wil je dat ook? Mijn droomhuis ziet er helemaal niet uit als een rechthoek met een driehoek erop. Het is heel groot, want er moet een bioscoop in. En het heeft twee torens. In een van die torens heb ik mijn slaapkamer. En aan die toren zit een heel lang touw vast, waarmee ik over de slotgracht kan zwieren. Het water van de slotgracht is zo schoon dat ik erin kan zwemmen.

Wij willen graag weten hoe jouw droomhuis eruit ziet. Is het groot of klein, hoog of laag, is het van steen of van hout, staat het midden in de stad of juist eenzaam op de heide? Of hangt het misschien in een boom? Heeft het een heleboel kamers of een grote? Welke kleur heeft het?

Maak een tekening van het huis waarin je het liefst zou willen wonen of schrijf op hoe het eruit ziet. De mooiste tekeningen zullen gepubliceerd worden op de Kinderpagina. De ontwerper van het allermooiste huis wint een bouwpakket waarmee hij een klein droomhuis kan bouwen.

Stuur het ontwerp van je droomhuis voor 26 februari naar Droomhuis, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 VB Amsterdam. Vermeld je naam, leeftijd en adres. Als je meedoet, mag je niet ouder dan twaalf jaar zijn.

    • Bianca Stigter